GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE ZESTIG EURO MET DE CODE: ZESTIGPLUS

Black Friday vs Green Friday

Volgende week vrijdag is het Black Friday, of hoe wij hem liever insteken: Green Friday. Wij staan namelijk niet achter deze Amerikaanse winkelstunt. Dit is waarom je vrijdag beter voor een duurzame keuze kan gaan.

Black Friday is letterlijk een zwarte dag voor de aarde. Er wordt enorm veel geconsumeerd in een impuls. Veel van deze aankopen belanden daarom snel in de prullenbak of worden geretourneerd. Ook het vervoeren van al deze retourneringen is erg schadelijk voor het milieu. Maar wat kan jij hier aan doen?

Punt 1. Stop met fast fashion, fast shoppen en alles wat je trendgevoelig koopt. Tip van de dag: maak Pinterest borden. Één voor je ultieme kledingstijl en één voor je interieurwensen. Mij helpt het enorm! Als ik iets wil aanschaffen check ik eerst of het er wel bij past. Op die manier koop ik niet meer spullen waarvan ik na een week denk: waarom heb ik dit gekocht?

Daarnaast is het ook goed om het merk waar je wilt gaan aanschaffen kritisch te bekijken. Worden de producten in de buurt gemaakt? Van wat voor materiaal, en dus kwaliteit, is het? Persoonlijk vind ik het ook veel leuker om bij een kleine ondernemer die passie voor zijn vak heeft iets aan te schaffen. Dan weet ik zeker dat er veel liefde en zorg in het product zit!

Ook wij willen ervoor zorgen dat jouw footprint zo klein mogelijk blijft. Daarom kan je sinds kort ook een boom planten bij aanschaf van een product, hergebruiken we verpakkingsmateriaal en hebben we alleen producten van goede kwaliteit. Veel van onze producten zijn in Nederland geproduceerd,  gemaakt van gerecycled materiaal en we bieden diverse navullingen waardoor je product jaren mee gaat! Op deze manier draag ook jij je steentje bij aan een groenere wereld.

Klik voor een beter kijkje in drie van onze duurzame producten:

laptoptas-appelleer-green-friday

Notitieboek - vegan leer - Green Friday

Laptophoes - appelleer - gerecycled wolvilt - green friday