GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE ZESTIG EURO MET DE CODE: ZESTIGPLUS

5x stationery met een lange levensduur

Duurzaamheid is tegenwoordig een begrip dat niet meer weg te denken is, en hoewel het woord 'duurzaam' soms uitgeput lijkt, groeit onze waardering ervoor voortdurend. We geven de voorkeur aan items die lang meegaan boven die van slechte kwaliteit. Daarom hebben we speciaal voor jou een selectie gemaakt van onze meest duurzame stationery die een lange levensduur hebben!

1. Etui van gerecycled wolvilt

Deze etui is gemaakt van gerecycled wolvilt dat in Italië wordt geproduceerd van oude truien. 1 kg vilt bespaart maar liefst 541 liter water, 54,50 KG co2 en 92 kWh. Dit staat gelijk aan 4,5 keer een bad vullen en 150 keer je laptop opladen! En met zo'n mooie uitstraling als deze is de keuze voor een milieuvriendelijke etui snel gemaakt. 

 

 

2. Vegan leren notitieboekje

Niets zo duurzaam als een notitieboek dat je maar één keer hoeft te kopen en telkens kunt navullen. Door het elastiek haal je gemakkelijk de vulling eruit en kun je hem vervangen met de bijbehorende navulling. Daarnaast is de kaft gemaakt van vegan leer, namelijk van PU-leer. Er komt dus geen dier aan te pas! Een vegan leren notitieboekje dat dus met recht duurzaam te noemen is!

 

 

3. Laptop- en tablethoes appelleer + gerecycled wolvilt

Bij product nummer 1 noemden we al gerecycled wolvilt, maar bij deze laptop- en tablethoes is dit gecombineerd met appelleer. Ja, je leest het goed: leer van appels. De vezels van appelresten worden omgezet in een kwalitatief materiaal dat de textuur en de kenmerken van leer reproduceert. Naast dat dit een dier- en milieuvriendelijk materiaal is, wordt er zo ook iets gedaan tegen voedselverspilling.

Daarnaast is het elastiek van deze duurzame laptophoes gemaakt in Zwitserland van organic katoen en natuurlijk rubber. Daardoor 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Wat wil je nog meer?!

 

 

4. Onze pennen

Voor onze pennen collectie hebben we gekozen voor een merk dichtbij, Kaweco uit Duitsland. Ze maken kwalitatief sterke producten waar we ook de navullingen van leveren. Zo gaat jouw nieuwe favoriete pen jaren mee!

 

 

5. Etui gerecycled leer

Last but not least: een stoer en strak design, maar daarachter schuilt een mooi materiaal. Deze duurzame etui is gemaakt van hernieuwd materiaal uit leerafval van schoenen- en tassenproducties. De afvalresten zijn verzameld, gemalen en opnieuw gebonden, met water en natuurlijke binders. Het materiaal voelt rubberachtig aan en heeft een mooie matte uitstraling. Een eyecatcher op je bureau!

 

 

Shop hier alle milieuvriendelijke producten!