GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE ZESTIG EURO MET DE CODE: ZESTIGPLUS

Appelleer

In onze tassen en hoezen collectie bevinden zich een aantal producten met appelleer. Ja, je leest het goed! Leer gemaakt van appels. Tijd om wat meer te leren over dit materiaal. 

Voor deze collectie tassen en hoezen hebben we gekozen voor het merk Made Out Of. Zij produceren op een duurzame wijze en met een positieve impact op mens en natuur. Dit doen ze door lokaal te produceren en met uitsluitend duurzame materialen uit Europa. Waaronder dus appelleer!

Het leerachtige materiaal is gemaakt van de resten van appels uit de sap industrie in Italië. Om 1 liter sap te maken zijn 1,4 KG appels nodig. De schil, de kern en de gedroogde pulp is wat overblijft na het persen.

Door dit “afval” terug te winnen, te vermalen en vervolgens te verwerken in het appelleer beperken ze niet alleen afvalbeheerskosten maar ook schade aan het milieu. Daarnaast wordt dit natuurlijke afval ook nog eens gebruikt ter vervanging van andere grondstoffen van chemische oorsprong in de productie, waardoor de uitstoot en het energieverbruik in de hele productieketen worden verlaagd. Zo vervangt het appelafval tot 50% van wat voorheen fossiel was. 

Naast dat het materiaal van afval is gemaakt, vegan is en in Europa wordt geproduceerd is de ontwikkelaar dagelijks bezig om de impact van het materiaal te vergroten en in de toekomst 100% circulair te maken. Hierdoor kunnen wij meebouwen aan een nog beter en duurzamer alternatief. 

Kenmerken:

  • Vegan - PETA approved materiaal
  • Geproduceerd in Italië
  • USDA gecertificeerd product - 31% biobased
  • De PU laag bestaat uit 41% appelresten en 59% PU

Kortom, een geweldig materiaal! Bekijk hier onze nieuwe collectie en de producten met appelleer.

The Perfect Desk - appelleer - vegan - laptoptas - made out of  The Perfect Desk - appelleer - vegan - laptoptas - made out of  The Perfect Desk - appelleer - vegan - laptoptas - made out of