GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE ZESTIG EURO MET DE CODE: ZESTIGPLUS

Beginnen met Journaling (Journalling): Een Gids voor Beginners

Welkom in de wereld van journaling! Of je nu een manier zoekt om je gedachten te ordenen, je doelen bij te houden, of gewoon wat creativiteit wilt toevoegen aan je dagelijkse routine, journalling is een fantastische manier om te beginnen. In deze gids delen we tips en technieken voor beginners, en laten we je zien hoe onze producten je kunnen helpen een vliegende start te maken.

Waarom Journaling (journalling)?

Voordat we in de praktische tips duiken, laten we eerst eens kijken waarom journaling zo'n geweldige gewoonte is:

 • Stressverlichting: Schrijven kan helpen om je gedachten te ordenen en stress te verminderen.
 • Creativiteit: Een journal is een geweldige plek om je creativiteit de vrije loop te laten met tekeningen, citaten en meer.
 • Doelen stellen: Het opschrijven van je doelen helpt je om gefocust en gemotiveerd te blijven. Je kunt daar meer over lezen in deze blog.
 • Zelfreflectie: Het biedt een ruimte om na te denken over je ervaringen en om van jezelf te leren 

Journalling of journaling?

Denk je; hé, is het nou 'journaling' of 'journalling'? De variant met dubbel 'l' wordt bijna even veel gebruikt, maar het correcte woord is journaling. Met 1 L dus. 

 

Hoe Begin je met Journaling?

 1. Kies het Juiste Journal. De eerste stap is om een journal (journaling notebook) te kiezen die bij je past. Bij The Perfect Desk hebben we een breed scala aan notitieboekjes en bullet journals die perfect zijn voor elke stijl van journaling. Kies een formaat en ontwerp dat je aanspreekt en waar je graag in wilt schrijven.
 2. Begin Eenvoudig. Je hoeft niet meteen uitgebreide dagboeken bij te houden. Begin met eenvoudige dagelijkse notities. Schrijf bijvoorbeeld drie dingen op waarvoor je dankbaar bent, of noteer een paar zinnen over je dag.
 3. Gebruik vaste vragen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kunnen journal prompts helpen. Dit zijn vragen of stellingen die je aan het denken zetten. Bijvoorbeeld:
  1. Wat is het hoogtepunt van mijn dag? En waarom?
  2. Wat heb ik vandaag geleerd?
  3. Waar ben ik dankbaar voor?
  4. Wat zijn mijn doelen voor de komende week?
 4. Maak een Routine. Consistentie is belangrijk. Probeer elke dag op hetzelfde moment te journalen, bijvoorbeeld 's ochtends vroeg of voor het slapengaan. Het helpt om van journaling een gewoonte te maken.
 5. Wees Creatief. Journaling hoeft niet alleen maar schrijven te zijn. Voeg tekeningen, foto's, stickers en andere decoraties toe om je journal (journaling boek) persoonlijk en leuk te maken. 
 6. Reflecteer Regelmatig. Neem de tijd om terug te bladeren in je journal. Dit helpt je om je vooruitgang te zien, patronen te herkennen en te reflecteren op je ervaringen.

Journalling met de producten van The Perfect Desk

Wij hebben vanalles wat je nodig hebt om je journaling-avontuur te beginnen en te verbeteren:

 • Notitieboekjes: Onze notitieboekjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, perfect voor elke stijl van journaling.
 • Bullet Journals: Voor degenen die van structuur houden, zijn onze bullet journals ideaal. Ze bieden een flexibel systeem om je notities, taken en doelen bij te houden.
 • Planners: Onze dag- en weekplanners helpen je om georganiseerd te blijven en je tijd effectief te beheren.

Conclusie

Journaling is een krachtige tool voor zelfreflectie, creativiteit en organisatie. Of je nu net begint of je vaardigheden wilt uitbreiden, de juiste tools kunnen een groot verschil maken. Bezoek The Perfect Desk om de perfecte producten voor jouw journaling avontuur te vinden. Begin vandaag nog.

Happy journaling! ✍️🌟

 

Genoemde producten

Meer journaling

Eerder schreven we deze blog over de kracht van dankbaarheidsjournaling. Misschien vind je die ook interessant.