IN APRIL GEEN VERZENDKOSTEN MET DE CODE: APRIL

De kracht van schrijven (journaling) in dankbaarheidsjournals en dagboeken

In een wereld vol computers en smartphones blijft pen en papier een krachtig middel om onze gedachten te uiten en te verkennen. Dankbaarheidsjournals en dagboeken zijn niet voor niets booming. In deze blog lichten we de waarde van journalling toe.

 

De waarde van dankbaarheidsjournals

Het bijhouden van een dankbaarheidsjournal (gratitude journal) is ontzettend waardevol als je hoofd regelmatig overstroomd door zorgen en/of angst. Door op te schrijven waar we dankbaar voor zijn, focussen we ons op het goed in ons leven. Het helpt je om kleine dingen te zien en ook op waarde te schatten. Onderzoek laat zien dat het bijhouden van zo'n dankbaarheidsjournal ons beter kan helpen omgaan met moeilijke tijden. Het uiten van dankbaarheid in een journal kan ook bijdragen aan sterkere relaties. Onderzoekers van de Universiteit van Texas ontdekten dat het delen van dankbaarheid met anderen het gevoel van verbondenheid en waardering kan vergroten, wat leidt tot gezondere en gelukkigere relaties. 

 

Stressvermindering + verbeterde zelfreflectie dankzij dagboekschrijven

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bijhouden van een dagboek of journal kan bijdragen aan een verbeterde zelfreflectie. Door regelmatig gedachten en ervaringen op papier te zetten, kun je beter inzicht krijgen in je emoties, gedragingen en levenskeuzes. Een ander onderzoek toonde aan dat dagboekschrijven kan leiden tot lagere niveaus van cortisol, het stresshormoon, waardoor mensen zich over het algemeen meer ontspannen en kalm voelen.

 

De kracht van schrijven in het algemeen

Studies hebben aangetoond (daar is ze weer, met haar studies;-)...) dat regelmatig schrijven kan bijdragen aan verbeterd leren en geheugen. Door ervaringen en gedachten op te schrijven, kun je cognitieve functies versterken en beter informatie onthouden.

 

Journals in onze shop 

Onze shop biedt kwalitatieve notebooks die perfect kunnen worden gebruikt voor journals. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje:

 

Journal Notebook M: Met een afmeting van 14,8 x 21 cm biedt dit notebook voldoende ruimte om al je ideeën vast te leggen op 80 gelinieerde pagina's. De buitenkant is gemaakt van gerecycled PU-leer, waardoor het niet alleen duurzaam is, maar ook een luxe uitstraling heeft. Binnenin vind je 120 gram houtvrij papier, perfect voor een soepele schrijfervaring zonder doordrukken. Verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren.

 

Hervulbare journal (duurzame journal): De buitenkant straalt klasse uit met zijn semi-hardcover ontwerp, bekleed met luxueus boeklinnen en gesloten met een elegante knoop. Binnenin vind je 128 pagina's van 100 grams papier, voorzien van een subtiele pantone-druk in zacht grijs en twee handige lintmarkers. Bovendien heeft het hervulbare notitieboekje aan de achterkant een handig vakje voor al je losse notities en kleine spullen. Dit veelzijdige notitieboekje bevat drie afzonderlijke boekjes die je er gemakkelijk kunt uithalen. Of je nu wilt schrijven, schetsen, tekenen of gewoon wat krabbels wilt maken, deze set biedt het allemaal. Elk boekje is gedrukt op duurzaam FSC-papier en heeft een unieke indeling: een bullet journal, een blanco en een gelinieerd boekje.

Dus...

Dankbaarheidsjournals en dagboeken zijn erg populair en dat is niet voor niets. Ze helpen ons om onze gedachten en gevoelens te uiten en om te focussen op de goede dingen in ons leven, zelfs als het even moeilijk is. Wetenschappers zeggen dat het bijhouden van zo'n journal of dagboek echt helpt bij stress en dat het je helpt om beter na te denken over jezelf en je leven. Dus, of je nu een dankbaarheidsjournal bijhoudt of gewoon een dagboek schrijft, pen-en-papier blijft een krachtig hulpmiddel voor groei en geluk.